En svensk sommar

Hej vänner!

Känns som vi haft en typisk svensk början på en typisk svensk sommar haha. Temperatursvängningar på tjugo grader från ena dagen till den andra. Vinterjackan har jag hängt undan för längesedan så den ska banne mig inte på igen förrän nästa säsong. Men nu verkar solen vara tillbaka igen och vi har haft superfint väder hela helgen. Underbart! Man blir ju snabbt lite bortskämd  😉

_DSC1339Mamma och barn i högan sky i söndagssolen

Men ett smakprov räcker långt för att sätta fart på sommarplanerna. Har ni några semesterplaner ni vill dela med er av? Jag jobbar bara två veckor till (gaaaah!!!) sen har jag tre veckors semester. Det enda vi hittills har bestämt är att åka till BonBon-land med grannarna (ja och så drar Andreas till Las Vegas så klart). Men åh vad jag ser fram emot det! Semester och sommar alltså. Till sommaren måste vi alla passa på att umgås, mysa, pimpla vin med vänner, leka med barnen och hitta på andra roliga saker tillsammans med familjen.

Det är ju på sommaren det händer. Då vi vågar oss ut och bekanta oss med omgivningen igen efter en lång vinterdvala med deprimerande mörker och isande kyla haha. Och får vi en kass sommar finns det ju alltid inomhusaktiviteter. Hur bekvämt! Ett av alla våra lekland är ju ett toppenval för att aktivera de små liven och rädda dagen för oss småbarnsföräldrar. Nöjda barn ger nöjda föräldrar. Både Elion och Neo älskar Leos lekland! Kan riktigt se framför mig hur Neo sitter i bollhavet och kastar bollar medan Elion svingar sig runt i något av alla klättertorn. Snart är väl Neo också där uppe med honom. Tiden går så fort.

IMG_0888En skallepär i bollhavet under en kall vinterdag 2015

I Malmö finns det mycket annat kul att göra om man inte kan vara ute och svinga Brännbollträt på gräsplanet. Jag har länge funderat på att samla ihop ett gäng för en dag på Utmaningarnas hus i Limhamn. Vi var där med jobbet för ett par år sedan när Elion låg i magen och hade hur kul som helst! Kanske inget för de mindre barnen men för de äldre och för oss vuxna är det superkul! Riktig teambuilding och aktivering av hjärnverksamheten.

Logo2015Small
Bor man däremot lite längre norrut än oss här nere i Södra Skåne finns Ballbreaker på Kungsholmen i Stockholm. Där finns aktiviteter för alla åldrar, stora som små, för familj och vänner, för möten och dejter, för möhippor och svensexor. Ja ni fattar 😉 Utbudet på Ballbreaker verkar vara stort och härligt. Bowling älskar ju jag till exempel. Hur kul! Elion som nu är fyra år kanske man snart kan ta med på bowling nån gång? Han ska bara orka bära klotet. Och hur roligt är inte Shuffleboard? Har ni testat det någon gång? Andreas och jag hade dubbeldejt med ett par vänner för ett par år sedan och spelade just detta tillsammans över en fördrink och lite snacks innan middagen. Väldigt mysigt och trevligt! (åh nu längtar jag efter en utekväll!). Och biljard! Jag suger men det hindrar mig inte från att tycka det är minst lika roligt ändå.

FB_IMG_13761516667048704Shuffleboarddejt med älsklingen en augustikväll 2013

Så sitt nu ner och planera in i almanackan så ni har massa roliga aktiviteter att hitta på i sommar. Det finns verkligen inget bättre än att ha något att blicka framåt mot ♥

Puss

Lämna ett svar