Julspel för barnmatspysslaren

Jag älskar all sorts återbruk. När man tar något gammalt och tråkigt (eller något som ska kastas) och gör om det till något nytt och roligt. Har sett hur mycket återbruk som helst i olika sociala medier, folk är så underbart påhittiga. Så nu ska jag bjuda er på ett. Och för er med små barn som fortfarande äter burkmat kommer här ett kul julpyssel.

DSC_0297

Själva glasburkarna kan man ju göra oändligt mycket av. Ljuslyktor, förvaringsburkar, presentburkar, lampor, snöglober och så vidare. Men locken kan man också pyssla med. Och av locken till Neos barnmatsburkar har jag gjort ett memoryspel med jultema åt barnen (eller mest till Elion eftersom Neo är lite liten fortfarande).

Elion älskar memory ! Och eftersom locken dessutom buktar in nån centimeter kan man använda sig av tredimensionella bilder och figurer såsom knappar, små figurer och pärlor. Lite extra kul tycker jag.

Det du behöver är:
Rena lock till barnmatsburkar
Papper
Sax
Lim
Färgpennor om du vill måla bilderna
Diverse motiv/klistermärken/knappar mm.

DSC_0291DSC_0288

Klipp ut pappersrundlar som passar på insidan av locket. Måla eller klistra fast något fint motiv på rundeln (t.ex. knappar, klistermärken, träfigurer, plastfigurer) och klistra sedan fast alltsammans i locket. Vill du inte måla så kan du säkert hitta någon fin Clipart-bild på nätet och skriva ut istället. Det gjorde jag med en och annan bild. Att rita renar med tomtens släde är inte min genre 😉

DSC_0295DSC_0290DSC_0289

Efteråt kan du dekorera lockens utsida på liknande sätt. Rita eller hitta ett fint motiv från nätet. Redigera eventuellt i t.e.x Photoshop som jag gjort för att förminska/förstora bilden och för att skriva dit en text. I mitt fall blev det ”julmemory” eftersom det ska tillhöra en av luckorna i julkalendern.

Så fort limmet torkat är det bara att sätta igång att spela.

DSC_0300

Facebook
Instagram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *