Suddig

DSC_2057

Försökte få till ett bra foto som blev allt annat än bra haha. Aja, ibland känner man sig lite suddig och idag är väl en sådan dag helt enkelt 😉 Köpte den här pikétröjan tillsammans med tre par strumpor till Elion för totalt 53 kr i en Outletstore för sportkläder igår. Ibland gör man fynd!

DSC_2056

Besökte Plantagen nu i förmiddags för att kika in lite säsongsväxter, krukor och annat fint att ha både inomhus och ute på balkongen. Förutom lite penséer till föreningen köpte vi kryddor till oss själva. Gott gott!

IMG_3824

IMG_3825

IMG_3826

IMG_3827

Älskade färgerna på kallorna ♥

IMG_3832
IMG_3816

IMG_3811

IMG_3818

Givetvis kollade vi på tågen när vi ändå var i närheten. Givetvis.

Tomater i massor!

Säg hello till vår tomatplantor. Andreas satte ett helt gäng i våras och nu jäklar blommar och fruktas(?) det. Vi har redan massor av gröna tomater på gång så snart kan vi snaska körsbärstomater dagarna i ända. Roligt när det blir något gott av det hela 🙂 Vad brukar ni odla för något gott på sommaren?
DSC_5772 DSC_5791 DSC_5792 DSC_5793

Utemöblemang

Inser ni att det snart är dags att ställa om klockan. Till sommartid den här gången. Jag måste alltid tänka efter åt vilket håll man ska vrida den åt. ”På vintern tar man in (=tillbaka) utemöblerna, och på sommaren tar man fram dem”. Så brukar jag tänka 🙂 Och vips så blir det ljusare längre på kvällarna. Tänk så det kan bli!

Och på tal om utemöbler så åkte faktiskt våra ut för bara ett par dagar sedan. Visserligen har vi inglasad balkong men ändå. Vi åkte land och rike runt för att finna dessa (nej okej, på tre ställen då), var slut nästan överallt. Skam den som ger sig 😉

DSC_5145 DSC_5147

Glad Påsk!

Hela den här veckan har handlat om vår hemma hos oss. Det har vårstädats, A har tvättat fönsterrutorna (!), möblerat om ute på balkongen och rensat upp i rabatterna. Snön utanför har vi försökt ignorera totalt. Nåja, så gott det går. Okej, en och annan svordom kan ha förekommit.

Andreas och Elion besökte Plantagen häromdagen och handlade vårfina Penséer för en billig peng och igår bestämde sig A för att plantera ner dem. Himla fint blev det! Tur man har en man som har gröna fingrar när man själv är nästintill färgblind när det gäller trädgårdsarbete.

DSC_1543 DSC_1549
Sista påskgodiset gjordes klart i går kväll. Det lättaste av dem alla. Forma marsipan som små ägg, doppa halva i mörk choklad och rulla dem i strössel. Enkelt och gott!

Hoppas ni får njuta av en fin påskafton nu! Glad Påsk på er!

Pelargoner

Vi har fått mängder av små Pelargonbebisar här hemma. Vi har nämligen klippt av och planterat om en massa små skott från de större plantorna. Älskar Pelargoner! De är inte bara fina. det är också de enda blommorna jag klarar av att inte ta död på 🙂

Nerklippta men på väg tillbaka. Skam den som ger sig 🙂

Pelargongåvor från mina föräldrar

Bebisar

Fler bebisar

Balkongodling

Idag har vi varit och simmat. Vi har blivit duktiga på att gå till simhallen åtminstone en gång i veckan de senaste veckorna nu. Det känns verkligen skönt när man åker därifrån, man tror inte att man kan bli så trött i kroppen efter bara lite motionssim. Härligt!

Efter badhuset körde vi till plantagen och handlade ett par jordgubbsplantor till balkongen. Jordgubbar till sommaren är obligatoriskt 🙂

Vi hade redan sex jordgubbsplantor kvar som vi planterade förra året. De tog sig bra igen när vinter tog slut 🙂

Tulpanerna som jag satte ute i krukorna i höstas har nu slagit ut de också.