Pizzabullar

Det sista jag gjorde igår kväll innan läggning av pojkarna var att baka pizzabullar. Om jag vetat att Neo, just igår kväll, skulle ha en dålig dag hade jag nog avvaktat med bakandet. Speciellt med tanke på att Andreas skulle iväg och ha styrelsemöte. Ibland är man duktig på att vara efterklok 😉

Här kommer receptet i alla fall. Perfekt att ha i frysen som utflyktsbröd i dessa varmare tider. Fyllningen kan man variera i all oändlighet, jag valde att fylla dessa med tacosås, skinka och riven lagrad ost som vi fick över från frukosten i lördags. Det gäller att ta till vara på råvarorna.

DSC_7412 DSC_7417

Pizzabullar

25-30 st

25 g jäst
4 dl ljummet vatten
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 tsk honung
2 dl durumvetemjöl
6 dl vetemjöl + lite till utbaket
1 ägg till pensling
Valfri fyllning

Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda ihop till en deg. Jäs under bakduk ca 45 minuter.

Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Kavla ut den till en avlång rektangel. Bred på fyllningen. Rulla ihop degen längst långsidan till en avlång rulle. Dela den i bitar och lägg i bakformar på en ugnsplåt. Jäs bullarna under bakduk i ca 30 minuter.

Sätt under tiden ugnen på 250 grader.

Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 7-8 minuter, tills de fått fin färg.

Facebook
Instagram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *