Apelsin- och citroncurd

Har ni aldrig testat göra egen hemlagad lemoncurd tycker jag absolut ni ska prova det. Det är jättelätt och smakar så mycket bättre och så mycket mer än affärens tycker jag. I den här har jag blandat både apelsin och citron och det blev verkligen kanongott. En ostmacka med detta rekommenderas! Skulle passa otroligt väl i en tårta, kaka eller muffins också.DSC_7382 DSC_7387 DSC_7391

Apelsin- och citroncurd

1 burk

2 citroner
1 apelsin
1,5 dl strösocker
50 g smör
2 msk majsstärkelse
2 ägg
2 äggulor

Riv ner skalet från de båda citronerna och apelsinen i en kastrull. Pressa även ner saften från den ena citronen samt apelsinen. Koka upp tillsammans med socker och smör. Sila därefter vätskan och häll tillbaka i kastrullen.

Blanda ut majsstärkelse med saften från den andra citronen och rör ner detta i den varma vätskan.
Vispa samman äggen och rör ner även dem. Ställ tillbaka kastrullen på spisen och sjud under konstant vispning tills krämen tjocknar. Häll över curden i en glasburk eller liknande och låt svalna. Förvaras i kylskåp.

Facebook
Instagram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *