Enkel hallonglass

DSC_7371

Häromveckan gjorde vi glass, jag och Elion. Glassmeten var jättegod tyckte lilleman. Lika god var glassen när den väl varit inne en vända i frysen.

Vi fick tipset av våra grannar att blanda smaksatt kvarg med vispgrädde för att göra enkla och kanske lite nyttigare glasspinnar. För både barn och vuxna. Värt att testa såklart. Kvarg köper vi regelbundet ändå och har nästan alltid en burk i kylen. Äter det själv nästintill dagligen, antingen till frukost eller mellanmål för att det är så himla gott (speciellt hallonkvargen) och mättar väldigt bra.

Måtten nedan är ungefärliga. Jag gick mycket på smak så smaka av glassen om ni är nöjda eller om ni vill ha mer eller mindre hallonsmak.

DSC_7368DSC_7374

Enkel hallonglass med kvarg

Ca 8 st glasspinnar

250 gram kvarg med hallonsmak
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl frusna hallon

Vispa vispgrädden fluffig i en skål. Vänd försiktigt ner kvargen i grädden och blanda runt.
Finhacka hallonen medan de fortfarande är frusna, så att det blir som mindre ”smulor”. Vänd ner även dessa i glassmeten och blanda runt. Fördela smeten i glassbehållare likt de på bilden ovan. Det blir ungefär åtta stycken. Jag använde en spritspåse till hjälp för att det inte skulle bli så kladdigt.
Ställ i frysen ett par timmar tills glassen stelnat.

DSC_7471 DSC_7472 DSC_7476

Facebook
Instagram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *