”Cream cheese mints” till påsk

posted in: Godis och snacks, Påsk | 3

DSC_7187

Eller ”Mintknappar” som jag så fint valt att kalla dem 😉 Fy fasiken vad jag älskar mintgodis! Dessa hittade jag på en amerikansk receptsida och översatte det därifrån till svenska mått. Väldigt goda och så fint olikfärgade nu i dessa påsktider. Är de inte vackra att titta på? 😉 Väldigt lätta att göra är dem också. Dessa ska jag bjuda mina arbetskamrater på idag när jag och Neo kommer och hälsar på.

För att röra ihop den här godisdegen använde jag min Kitchen Aid med den tillkommande degkroken. Det funkade väldigt bra och rekommenderas så att man slipper knåda in allt florsocker för hand. Det enda lite halvjobbiga och tråkiga bakmoment i det här receptet är egentligen torktiden, jag tycker nämligen det behövs närmare 24 timmar i rumstemperatur innan de är tillräckligt torra för att läggas samman i en burk.

Godiset valde jag som sagt att smaksätta med pepparmintarom, men man kan givetvis smaksätta godiset med andra smaker om man hellre vill det. Välj det ni tycker om. Citron, mandel, apelsin kanske? Eller varför inte avsluta genom att doppa godisbitarna i lite mörk choklad. Mumma!

DSC_7176DSC_7183DSC_7184

Mintknappar till påsk

Ca 60-70 st

85 g färskost (typ Philadelphia), rumstempererad
1 msk smör, rumstempererat
Ca 10 dl florsocker (lite mer än ett paket) + ev lite extra
0,5-1 tsk pepparmintarom (provsmaka så att ni får rätt mängd)
Pastafärg för infärgning

Rör ihop färskost, smör och florsocker i en matberedare eller liknande. Jag använde min Kitchen Aid som sagt. Bearbeta allt tills ni får en deg av det hela. Smaksätt med pepparmintarom och arbeta in det i degen.

Stjälp upp godisdegen på ett bakbord pudrat med florsocker. Florsockret kan man vara ganska generös med så knåda in så pass mycket att degen är lätt att forma och arbeta med. Degen ska påminna lite om mjuk sockerpasta.

Vill ni färga in godiset så dela degen i det antal bitar ni vill ha och färga varje bit i valfri färg. Jag körde påsk-och pastelltema. Rulla sedan varje deg till en rulle och dela den i små bitar. Rulla bitarna till små kulor och lägg på ett bakplåtspapper eller vaxat papper. Tryck till kulorna med en gaffel för att få det fina mönstret.

Låt torka under cirka 24 timmar. Vänd de gärna efter halva tiden så att undersidan också får torkas. Förvara i tättslutande burk i kylskåpet.DSC_7182

Facebook
Instagram
Follow emelie:

Latest posts from

3 Responses

 1. malin

  hej så va glad ja bli att hitta din sida ! tänkte göra en massa till ge bort present i fina burkar men vet du hur länge dom håller sig i glas burk eller kyl frys???? Tack för dom svenska måtten hittade bara engelsk måttmvh malin

  • emelie

   Hej Malin!
   Vad kul att du hittade in här då! 🙂 Visst är de fina! Jag vet dessvärre inte exakt hur länge de håller. Jag förvarade mina i kyl och hade de väl där i ca två veckor innan de tog slut (längre än så räcker de inte hemma hos oss). Så minst så länge håller de i alla fall. De innehåller ju både färskost och lite smör så hållbarheten är kanske inte mycket längre än så.

   mvh Emelie

   • malin

    hej tack så mycket! så himmla söta små knappar blir fin ge bort present till jul bland annat. tack mvh malin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *