Pepparkaksdammsugare

Något som verkligen gick hem hos oss den här julen var dessa små godingar! Pepparkaksdammsugare. Försök att bara ta en av dessa små sötingar! Omöjligt! Smakar lite som pepparkaksdeg, vilket är underbart gott om ni frågar mig! Jag brukar göra dem lite mindre, så kan man äta några extra 😉 Kanske lite sent att baka pepparkaksbakelser så här efter jul men gillar man verkligen pepparkaka, och kanske har pepparkaka över sedan julafton (?), så måste ni bara testa dessa! 😀

DSC_4605

Pepparkaksdammsugare

100 g smör
1 dl florsocker
1 msk pepparkakskrydda
1 msk kakao
3 dl kaksmulor från mjuk pepparkaka (krossa gärna i lite hårda pepparkakor om det finns hemma också)
250-300 g marsipan med smak av choklad
100-150 g vit choklad

Rör smör, florsocker, pepparkakskrydda och kakao poröst. Tillsätt kaksmulorna och rör ihop tills allt blandats ordentligt. Ställ smeten kallt i kylskåpet en stund.

Kavla under tiden ut marsipanen i långa remsor som är lagom stora för rullarna, ca 5 cm breda. Rulla kaksmeten i avlånga längder och lägg på marsipanen. Rulla in dem i marsipanen och skär till lagom stora bitar med en kniv beroende på hur stora du vill ha dem. Ställ in i kylen för att stelna till sig.

Smält den vita chokladen i vattenbad. Doppa ändarna i chokladen och ställ åter in i kylen för att stelna.

Facebook
Instagram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *