Hemmagjort knäckebröd

Igår kväll bakade jag något jag aldrig bakat tidigare. Jag gjorde eget knäckebröd för första gången. Det var nog det godaste och enklaste jag gjort på väldigt länge! Dessutom är det både nyttigt och glutenfritt! Bjussar därför på receptet idag.

DSC_3603 DSC_3609

Hemmagjort knäckebröd

1 plåt

1 dl majsmjöl
0,75 dl linfrö
0,75 dl solrosfrö
0,75 dl pumpafrö
0,75 dl sesamfrö
3 msk kokos (kan uteslutas)
0,5 tsk salt
0,5 dl rapsolja
2 dl kokande vatten

Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Slå över det heta vattnet och rapsoljan. Rör runt och låt smeten svälla en liten stund tills du får en degklump. Tryck ut (eller kavla ut mellan två bakplåtspapper) degen jämnt på en plåt med bakplåtspapper. Gör eventuellt egna brytmönster innan gräddningen.
Grädda mitt i ugnen i ca 75 minuter.
Bryt i bitar när knäckebrödet svalnat.

Facebook
Instagram

4 Comments

 1. Saskia Oljelund

  Hej,
  Ser jättegott ut!

  Jag har inget majsmjöl hemma men vetemjöl borde väl gå lika bra va?

  Vh
  Saskia

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *