Hallon- och jordgubbs Curd

Nu igen tänker ni va! 😉 Blev sugen på att ha något annat än äpple till morgongröten så jag kokade ihop lite god curd på jordgubbar och hallon som vi hade i frysen. Smakar sommar gör den! Den är inte lika tjock som t.ex. den vanliga lemon curden i affären är, men den är heller inte rinnig. Helt perfekt för gröt, smörgås och tårtfyllning 🙂

Hallon-Jordgubb Curd

Hallon- och jordgubbs Curd

200 g frusna jordgubbar
200 g frusna hallon
60 g smör
230 g strösocker
1 msk vaniljsocker
2 ägg
1 äggula
Saften från 2 små citroner
2 msk majsstärkelse

Koka upp jordgubbar, hallon, smör, strösocker och vaniljsocker i en kastrull.
Passera allt genom en finmaskig sil för att få en slät kräm och för att få bort det mesta av kärnorna.

Vispa upp äggen och äggulan lite lätt.
Pressa ur saften från citronerna. Blanda ut majsstärkelsen i citronsaften och tillsätt detta tillsammans med äggvispet i bärkrämen.

Låt röran sjuda under konstant omrörning tills det börjar tjockna. Häll upp i burkar och ställ in i kylen.

Facebook
Instagram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *