Blåbärscurd

Curd igen! Tycks inte låta bli 🙂 Halloncurden tog ju slut och jag var ju tvungen att ha något på morgongröten. Kollade igenom frysen igår och hittade ett paket blåbär. Blåbärscurd nästa!

Blåbärscurd

Blåbärscurd

225 g blåbär
200 g strösocker
50 g smör
2 tsk vaniljsocker
Saften från 2 små citroner (eller 1 stor)
2 msk majsstärkelse
2 ägg
1 äggula

Koka upp blåbär, strösocker, smör och vaniljsocker. Ta bort kastrullen från spisen och sila blandningen för att få bort alla skal.
Blanda ut majsstärkelsen i saften från citronerna. Vispa upp äggen lite lätt. Blanda ner majsstärkelse och ägg i den varma blåbärssaften och sätt tillbaka kastrullen på plattan. Koka upp under konstant omrörning tills blandningen tjocknat.
Häll upp i burkar och förvara i kylen.

Facebook
Instagram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *