Hallon curd

Kan ju passa på att bjuda på ett litet recept så här denna tidiga lördagmorgon. Igår gjorde jag en supergod hallon curd som skulle passa lika bra på smörgåsen eller i gröten som i en tårta.

Har man förresten ingen citron hemma kan man enkelt ersätta den med en valfri koncentrerad saft.

DSC_1843

Hallon curd

Ca 5 dl

350 g hallon (frysta går bra)
200 g strösocker
50 g smör
1 tsk vaniljpulver
2 ägg
1 äggula
Saften från en stor citron (eller två små) alternativt 0,5 dl konc saft
2 msk majsstärkelse

Koka upp hallon, strösocker, smör och vaniljsocker. Passera eventuellt blandningen genom en sil för att få bort alla kärnor, men det är inte nödvändigt. Blir gott ändå!
Lös upp majsstärkelsen i citronsaften och vispa upp äggen lite lätt.
Häll i citronblandningen och äggen i hallonröran och sätt tillbaka kastrullen på spisen igen. Sjud upp (inte koka!) under konstant omrörning tills blandningen börjar tjockna. Häll upp i burkar och förvara i kyl.

Uppdaterat 131102

Facebook
Instagram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *