Chokladtryffel med marsipan

Här kommer ännu ett tips på godis till påskbordet. Himla god tryffel säger jag bara!

Receptet på chokladtryffeln är hämtat från Dan Sukker.

DSC_1538

Påsktryffel

1 dl vispgrädde
50 g smör eller margarin
200 g ljus choklad av hög kvalitet
100 g mörk choklad av hög kvalitet
1 lime (eller citron), rivet skal
400 g marsipan, gärna i olika färger

Skölja limen eller citronen noga och riv skalet fint.
Koka upp grädde och matfett i en kastrull. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner i grädden. Rör tills chokladen smält och tillsätt sedan citrusskalet. Häll upp i en folieform ca 10 x 20 cm (jag rekommenderar er däremot att använda en något större form, annars blir det väldigt tjockt med tryffeln) och ställ kallt för att stelna.

Kavla ut marsipanen och lägg ovanpå tryffeln. Skär i rutor och förvara kallt.

Facebook
Instagram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *