Red Velvet cupcakes

De här cupcakesen kommer från boken ”Söta dagar – the Hummingbird bakery”. De är de BÄSTA cupcakesen jag någonsin testat! Ett måste alltså 😉

DSC_0737DSC_0717

Red Velvet cupcakes

12-16 cupcakes enligt receptet men jag fick ut ca 20 stycken

125 g smör, rumstempererat
3,5 dl strösocker
2 stora ägg
0,5 dl kakao
40 ml röd hushållsfärg (t.ex. Dr Oetker)
5,25 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
2,5 dl filmjölk
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk bikarbonat

Värm ugnen till 200 grader. Sätt muffinsformar i muffinsplåtar.
Använd elvisp eller matberedare med visp och vispa smöret och strösockret ljust och luftigt. Tillsätt äggen ett i taget och vispa ordentligt efter varje. Skrapa ner smeten från skålens kanter med jämna mellanrum så att allt kommer med.

Rör ihop kakaon och hushållsfärgen till en massa i en annan skål. Häll massan i smeten och arbeta in den ordentligt.

Sikta ihop mjöl, vaniljsocker och salt i en annan skål och vispa ner blandningen i smeten i två omgångar, varvat med filmjölken. Vispa ordentligt efter varje omgång.
Blanda vinägern och bikarbonaten tillsammans i en annan skål och vispa sedan ner blandningen i smeten. Vispa tills vinägerblandningen har arbetats i ordentligt.

Fyll muffinsformarna till två tredjedelar med smet. Grädda kakorna i 15-20 minuter eller tills de känns spänstiga om du trycker lite lätt på ytan. Låt dem svalna på plåten en liten stund och lägg sedan upp dem på galler.

Facebook
Instagram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *