Ett sista julrecept!

Hinner ni innan julafton så är detta en riktig hit om man gillar kokos. Innehåller precis lagom mycket Malibu för att smaken ska bli lite mer vuxen utan att smaka för mycket sprit. Receptet hittade jag hos Erka Perka 🙂

DSC_9491

Kokostryffel med vit choklad och Malibu

0,5 dl vispgrädde
1 msk smör
200 g vit choklad
3 msk Malibu
2 dl kokosflingor
100 g mörk choklad, 70 %

Grovhacka den vita chokladen.
Koka upp grädden och smöret och häll över chokladhacket. Rör om tills chokladen smält.
Tillsätt likören och kokosflingorna och blanda väl.
Ställ tryffeln svalt, gärna en stund i frysen, tills den stelnat till formbar konsistens.
Forma tryffeln till runda kulor. Ställ in i frysen igen för att stelna ordentligt.
Smält den mörka chokladen i mikro eller vattenbad. Doppa de frysta tryffelkulorna i chokladen och förvara sedan kallt.

Facebook
Instagram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *