Världens godaste chokladfudge!

För ett par veckor sedan (under ett litet godissug jag hade) hittade jag ett recept på världens godaste chokladfudge! Jag fann det hos Heavenlycupcake och jag garanterar att ni inte blir besvikna om ni provar det 🙂

DSC_9224

Chokladfudge

3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl mörk sirap
50 g smör
2 msk glykos
100 g mörk choklad

Koka upp grädde, sirap och socker till 120 grader på svag värme. Har man ingen termometer funkar det lika bra att koka upp det tills smeten klarar kulprovet, d.v.s. droppa några droppar smet i ett glas med kallt vatten och om du klarar av att rulla den till en kula så är den färdig. Det tar lite tid att koka, 25-30 minuter om inte mer. Undvik att röra i fudgen när den kokar.

När smeten är 120 grader, klicka i smör och glykos, låt koka ytterligare i nån minut. Ta kastrullen från plattan, häll i chokladen och låt den smälta med. Rör så att allt blandar sig ordentligt. Häll smeten i en form klädd med smörpapper, ca 20×30 cm. Låt stelna och skär sedan i bitar. Förvara i kyl.

DSC_9244Julklappstips kanske?

Facebook
Instagram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *