En superbra tårtbotten!

Idag har jag påbörjat förberedelserna inför Elions dop. Jag tänkte nämligen göra tårtbottnarna i förväg och frysa in tills det är dags att börja bygga ihop tårtan. Eftersom jag är som jag är så har jag i flera dagar suttit och letat efter det perfekta receptet på en chokladbotten till tårtan och jag tror äntligen att jag har hittat det! 🙂 Hos Sockerrus fanns ett jättelätt och jättegott recept på en tårtbotten som lätt kan varieras på många olika sätt. Receptet hittar du här och nedan kan ni läsa hur jag anpassade receptet utifrån vad jag var ute efter.

Det du behöver till tårtbottnen är:

  • Tre lika stora glas
  • Ägg
  • Strösocker
  • Vetemjöl
  • Potatismjöl
  • Kakao
  • Bakpulver
  • Ev lite vaniljsocker
  • Ev hackad blockchoklad

Man utgår helt enkelt från hur många ägg man vill ha i sin kaka (detta beror på hur stor och hur hög kaka du vill ha). Jag hade i 6 ägg till min form med en diameter på 24 cm och tyckte att kakan blev precis lagom hög till min tårta. Knäck alla ägg i ett av tre likadana glas. Utgå därefter från volymen ägg och häll upp samma volym socker i nästa glas. I det tredje glaset häller ni sedan upp 1/3 potatismjöl, 1/3 kakao och 1/3 vetemjöl. Det bästa med det här receptet är att måtten inte är så noga, ögonmått är fullt dugligt.

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt.
Blanda mjölblandningen tillsammans med 2,5 tsk bakpulver och 1 tsk vaniljsocker. Häll i mjölblandningen och 100 g hackad blockchoklad i äggblandningen och rör om noga.

Smöra och mjöla en form med avtagbar kant. Häll i smeten och placera mitt i ugnen under ca 45-50 minuter. Resultatet blev en fin saftig botten med en härlig chokladsmak.

En kaka blev till tre bottnar

Facebook
Instagram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *