Jag buzzar färskost

Hej hopp,

_dsc2911

Den här gången får jag vara med och testa nya färskosten från Arla! En neutral färskost utan onödiga tillsatser som även innehåller kvarg.

Smaken är som baken säger man ju. I det här fallet smakar den precis som den vanliga hederliga neutrala färskosten. Varken mer eller mindre. Så den som förväntar sig en ny smaksensation lär bli besviken. Åh andra sidan gillar jag den neutrala färskosten så för mig gjorde det inte så himla mycket.

_dsc2920

_dsc2913

_dsc2921

Kvarg = Mer protein

För mig som tränar betyder kvarg protein. På paketet lovar man ett innehåll på två gånger så mycket protein jämfört med ”vanliga” färskostar. Frågan är hur mycket detta är? 11 gram per 100 g ost skulle innebära ett innehåll på totalt 16,5 gram i hela färskostpaketet. Att bre lite ost på sin macka skulle därför knappast bidra särskilt mycket av sitt dagliga proteinbehov för den som redan äter en relativt normal kost. Så att äta den för proteininnehållets skull känns ju lite fånigt.

_dsc2917

God trots allt. Och skönt att den innehåller få och naturliga ingredienser enligt ingrediensförteckningen. Men om jag skulle köpa den igen enbart för att den innehåller kvarg? Nä, på den fronten är jag inte övertygad.

Facebook
Instagram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *