LCHF bröd

God morgon vänner!

Jag gjorde något igår som jag aldrig gjort tidigare. Jag bakade ett bröd LCHF style. Med mandelmjöl och ägg bland annat. Jag tycker mig själv baka ”vanliga” bröd ganska så bra så detta var helt utanför min comfort zone. Men jag älskar ju att experimentera och testa nya saker så samtidigt var det väldigt roligt! Normalt sett är jag ingen brödmänniska men blev i veckan väldigt sugen på smörgåstårta så till helgen ska detta formbröd användas för detta ändamål. Mums!

DSC_1422

DSC_1426

DSC_1448

DSC_1454

Receptet har jag återigen hittat inne hos 56kilo som lagar och bakar helt gudomliga saker inom LCHF/paleo världen. Får nog snart köpa hem en av hennes receptböcker. Föredrar helt klart kokböcker framför att googla recepten.

FORMBRÖD

4 dl mandelmjöl
4 dl pofiber
4 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
2 tsk salt
6 ägg
125 gram smör
5 dl fet yoghurt

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa äggen ordentligt pösiga. Smält smöret och vispa ner detta tillsammans med yoghurten i äggen. Rör till sist ner de torra ingredienserna. Låt degen svälla ett par minuter.
Klä en brödform med bakpapper och klicka ut degen i den. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter (innertemp 90 grader). Känn efter med sticka att den är klar. Låt gärna brödet stå kvar på eftervärme en kvart.

Facebook
Instagram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *