Tårtbotten LCHF

DSC_1370

Den här tårtbotten hade vi i Neos födelsedagstårta. Tyckte faktiskt den blev ovanligt bra för att vara utan både socker och vetemjöl. Det är ju en vanesak som allting annat. Citronen och limen gjorde verkligen sitt också. Nästa gång kör jag tunnare bottnar men helt klart värd att bakas fler gånger 🙂

Receptet fick jag av en kollega och är i sitt original. Jag ändrade lite med sötningen och fördelade smeten på två formar med måtten 15 cm i diametern i stället för i en större. Men det gör man lite som man vill.

TÅRTBOTTEN LCHF

5 ägg
1,5 dl kokosmjöl
0,5 dl pofiber
100 g smält smör
2 dl grädde (40%)
3 msk sukrin
0,5 krm stevia
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1 citron (skal och saft)
1 lime (skal och saft)

Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
Vispa ägg och sötning fluffigt. Blanda i det smälta smöret, grädde, citron och lime. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner i äggsmeten så att det precis blandar sig. Häll smeten i en smord form som är pudrad med kokosflingor.
Grädda 25-30 minuter. Låt svalna helt innan du delar den i önskat antal bottnar.

Facebook
Instagram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *