LCHF marsipan

Jag älskar marsipan. Alltså ä.l.s.k.a.r! Hade lätt kunnat äta en hel marsipanlimpa utan problem. Gott gott gott! Det är en av de saker jag saknar mest nu när vi undviker socker och gluten.

Men för ett tag sedan trillade jag över ett recept på LCHF-marsipan inne på lchfgourmet.se. Har länge velat testa det och valde därför att blanda ihop en sats till Neos födelsedagstårta. Jätte jätte gott! Skar ner lite på sötningen bara (orginalreceptet innehåller 4 msk sukrin) men annars det receptet detsamma. Så här gjorde jag:

DSC_1330

LCHF MARSIPAN

200 g mandelmjöl
1 msk sötströ
0,5 dl grädde
1 äggvita

Blanda allt i en matberedare tills det går ihop till en deg. Klart! Hur lätt?! Jag förvarade den sedan i kylen tills det var dags att använda den. Ska även gå utmärkt att frysa om ni får en bit över.

Facebook
Instagram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *