Min lilla pojke

IMG_0507

Så här såg min lilla pojke ut när jag fick rusa iväg till förskolan i förtid för att hämta hem honom idag. En allergisk reaktion efter lunchen. Nässelutslag och svullnad runt öga och kind. Tack o lov ingen andningspåverkan. Hem lite raskt för allergimedicin, sen försvann det ganska snabbt efter det. Sån tur var.

Spekulerar om det kan ha rört sig om den röda paprikan (?) men det här med matallergi kan ibland vara svårt att utreda visst. I alla fall enligt VC som vi kontaktade kort därefter. Ska få en lista på ingredienserna från dagens lunch i alla fall så får vi se om det händer fler gånger i framtiden. Har hänt nån gång tidigare, men inte i denna utsträckning. Kan ha rört sig om paprika då också men kommer inte riktigt ihåg. Tomat vet vi annars att han lätt kan få utslag av. Blev lite skraj ett tag eftersom jag själv har allergier och vet hur snabbt ett förlopp kan gå :/ Från och med nu följer allergimedicinen alltid med i ryggsäcken till förskolan.

IMG_0513

Efter återhämtning och Neos middagslur piggade vi upp oss med en bussutflykt till Vellinge. Gjorde oss gott med både frisk luft och ett avbrott från dagens händelser 🙂

Facebook
Instagram

One Comment

  1. Emilia Friberg

    Usch.
    Men så skönt att det gick över direkt efter att han fått medicinen.

    Jag har en kollega som är allergisk mot det röda ämnet i paprika. Man kan ju hoppas att det ”bara” är det så blir det lättare för er att undvika det.

    Många styrkekramar ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *