Björnbär- och rabarbersylt

God morgon!

Att hoppas på bättre sömn inatt verkade visst vara lite för optimistiskt. Elion vaknade vid midnatt av att han kräktes och mådde dåligt. Stackars liten. Han somnade om inne hos oss i vår säng efter det och sover faktiskt fortfarande fast klockan är kvart över åtta.DSC_0029

Nu till något roligare. Igår gjorde vi sylt här hemma. På rabarber som jag hade i frysen och nyplockade björnbär som pojkarna plockade här utanför i björnbärssnåren igår morse. Älskar att vi har möjlighet att bara gå utanför dörren och plocka frukt och bär. Finns även körsbär och äpplen här i området som barnen bara ääääälskar att plocka!

Tänk på att det blir en stor sats av detta, fick fylla tre burkar här hemma. Ett kilo bär/frukt använde jag mig av.

Björnbär- och rabarbersylt

460 g rabarber (hackade i mindre bitar)
540 g björnbär
1-2 tsk vaniljpulver
Ca 500 g syltsocker

Blanda alltsammans i en kastrull på spisen och koka upp. Mixa blandningen om du önskar mindre bitar i den färdiga sylten, jag stampade själv lite lätt med mixerstaven. Låt koka under ca fem minuter. För att testa om sylten bli lagom tjock kan man doppa ner en sked som du lägger på en assiett i kylen. Tycker du att konsistensen är lagom när sylten kallnat kan du dra bort kastrullen från plattan.

Häll upp i väl rengjorda glasburkar och ställ i kylen att svalna.

DSC_0026

Facebook
Instagram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *