LCHF-fröknäcke

Häromdagen gjorde Elion och jag fröknäcke här hemma. Vi bakade utifrån ett recept av 56kilo som blev riktigt riktigt bra. Hela familjen gillade det! Jag själv brukar inte bli sugen på bröd och kex, annars är detta ett gott substitut om suget ändå skulle infalla.

Fröknäcke

Så här gjorde vi:

Fröknäcke

1 plåt

1,5 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
0,5 dl hela linfrön
4 msk chiafrön
2 msk mandelmjöl
1 msk fiberhusk
2,5 dl vatten
0,5 tsk salt
Flingsalt till topping

Sätt ugnen på 150 grader varmluft. Lägg bakpapper på en plåt.
Blanda fröerna i en skål för sig. Blanda resterande av de torra ingredienserna i en annan bunke. Blanda ner vattnet i bunken och häll därefter vätskan över fröblandningen, rör om ordentligt.

Häll omedelbart upp på en plåt med bakplåtspapper, sprid ut till en tunn kaka med en slickepott. Se till så det inte blir några lufthål.
Strö lite flingsalt över.
Grädda i ca 60-70 minuter (vi fick ha knäcket inne ytterligare ett par minuter extra innan det kändes färdig). Ta ut och låt svalna. Bryt det sedan i lagom stora bitar.

Facebook
Instagram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *