Coleslaw på rödkål

Uppe med tuppen idag så passar på att göra ett litet inlägg innan de andra joinar mig. Som ni sett så har jag skapat en ny kategori här i högerspalten som heter ”LCHF”. Så är det ett LCHF recept så kommer det säkerligen hamna där för oss alla att hitta det.

Jag vet att jag har lagt ut mycket med coleslaw på sistone men här kommer ett recept där jag måttat ingredienserna lite noggrannare. LCHF såklart, som allt annat här inne nuförtiden. Vill du hellre ha vitkål så är det bara att byta ut kålen. Lite svårt att veta hur mycket det räcker till men skulle tippa för runt åtta personer. Och då räknar jag med att man i regel serverar coleslawen som ett tillbehör till massa annat gott.

DSC_9884 DSC_9885

Coleslaw med rödkål

ca 8 pers

Ca 450 g finriven rödkål + knappt 1/2 tsk salt
1/2 rödlök
175 g majonnäs
175 g crème fraiche (34%)
1-2 tsk dijonsenap (eller mer om man så önskar)
salt och peppar

Strö saltet ovanpå den finrivna rödkålen för att vätska av den. Rör runt och låt stå ett par minuter. Krama sedan ur en del av vätskan och lägg över kålen i en ny skål.

Finstrimla rödlöken och blanda ner den med kålen. Blanda samman majonnäs, crème fraiche och senap. Salta och peppar försiktigt. Du kan vara sparsam med saltet eftersom vi redan saltat den från början. Blanda ihop kålen med majonnäsblandningen. Sätt in i kylen tills det är dags att äta. Personligen tycker jag den blir godast om den får stå till sig ett par timmar (alternativt över natten) innan man äter av den. Då hinner den gotta till sig lite extra.

TIPS: Rödkålen kan enkelt bytas ut mot vitkål om man föredrar detta. Blir exakt lika gott! Vill man hoppa över crème fraichen och bara köra på majonnäs går det också precis lika bra! Smaken är som baken 😉

Uppdaterad version: 2016-01-23

Facebook
Instagram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *