Midsommarresan del 6 – Söderköping

Detta är mer av ett tips till alla er som är ute på vägarna i sommar. Strax söder om Norrköping ligger Söderköping. En fin liten mysig ort. Här igenom flyter Göta Kanal som dessutom har en tillhörande sluss som kan vara kul att se om man som oss aldrig sett en tidigare. Har man tur kommer man precis lagom när en båt ska ta sig över till andra sidan.

Här i Söderköping finns också en jättefin glassrestaurang (ja ni läste rätt) (nom nom nom) som heter Smultronstället. Det är en kollega till mig som tipsade oss om det här stället och jag ser det som min uppgift, eller snarare min plikt, att föra denna information vidare till er. Glassarna som serveras här är inte nådiga alltså, och det finns säkerligen en och annan glass som man skulle må bättre av att dela med en vän (inte för att man skulle få för sig sådana dumheter, men ändå). Tips: kom hungrig!IMG_5268 IMG_5270 IMG_5271 IMG_5278 IMG_5281 Och turen visade sig vara på vår sida idag. Det var inte bara solen som bestämde sig för att lysa fint över oss utan precis när vi kom fram till Söderköping var en stor båt på väg att slussas över på andra sidan. Här en bild på Andreas som försöker förklara för Elion vad det är som händer.IMG_5310 IMG_5306 Lite lek innan vi fortsätter vidare mot Jönköping, sista natten på hotell innan vi är hemma igen.IMG_5300En bild på tröttmössan som tyvärr missade hela den här upplevelsen.IMG_5292IMG_5314

Facebook
Instagram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *