Midsommarresan del 1 – Resan upp

Nu har jag gått igenom alla foton från vår resa (jag kallar den midsommarresan 2015 i kategorierna). Eller jag har i alla fall överfört de till en gemensam mapp på min externa hårddisk. Jag är inte nådig med kameran alltså. 839 (!) foton.

Eftersom jag inte riktigt hunnit med att skriva ner våra upplevelser under resans gång får de komma så här i efterhand istället. Annars tycker jag det är lättare att skriva under tiden, dag för dag, medan man har allt färskt i minnet. Det är så himla roligt att ha sånt här dokumenterat och kunna kolla tillbaka på i framtiden. Som ni vet använder jag den här bloggen även som min dagbok. Sen försöker jag alltid komma med tips och idéer till er läsare som kan vara roligt för er att ta med sig när man själv är ute på vift.Vår Helena undrade för ett tag sedan om vi ville åka med upp till hennes mamma och styvfar utanför Norrtälje för att fira midsommar det här året. Det var så den här resan implanterades i våra huvuden från första början. Vi nappade på idén och fick inte bara en möjlighet att få komma hemifrån ett tag utan tog också chansen att göra en rolig resa av det hela. Andreas och jag älskar att åka ut med bilen så därför valde vi att göra en bilresa av det hela. Och som alltid när man har småbarn med sig så räknade vi med många små stopp och valde därför också att övernatta efter halva vägen.Vi åkte upp redan på onsdagen innan midsommarafton, den 17 juni. Då körde vi hemifrån vid lunch så att Elion hann vara med under midsommarfirandet på förskolan. De hade ju gjort egna midsommarkransar så det kunde han bara inte missa.

Första stoppet gjorde vi i Örkelljunga. Vi lockades att köra av från motorvägen när vi såg skyltningen till Gotteboet, en stor godisbutik med lösgodis av bra kvalitet för 5,95 kr/hg. Trafikplats Örkelljunga alltså. Lägg det på minnet! Därför blev det i samband med amningen även en liten godispåse innan vi körde ut på vägen igen.

I Jönköping stannade vi för att sova. Hit är det drygt tre timmars hel körning från oss i Vellinge (om man bortser från diverse stopp på vägen). Hotellet vi sov på hette Scandic Elmia och som jag skrev i det här inlägget var det inget ”wow”-hotell direkt. I alla fall inte för oss. För att komma till hotellets hiss var vi först tvungna att gå en trappa upp (!?) och sedan åka i omgångar med packningen ner en våning till en lång sliten korridor. Längst bort låg vårt rum, lika slitet som korridoren utanför med smutsiga gardiner och klistrigt golv. Jag hade läst tidigare att det skulle vara nyrenoverat men vi fick nog äran att bo i den del av huset som inte blivit det. Efter detta bokade vi i alla fall in hemresan hos ett annat hotell och passade även på att ta ett som låg närmare Jönköpings centrum.

Efter incheckningen tog vi bilen in mot centrum för att leta efter någonstans att äta middag. Valet föll på burgarstället Bada Bing Burger som vi läst fina recensioner om. Burgarna levde upp till förväntningarna och var gjorda på fint nötkött och gott bröd, serverade med smaskiga pommes. Med den trevliga personalen blev det en fin upplevelse. Om man ska nämna något negativt så möjligtvis något högljutt (ja oj vad jag lät gammal där 😉 haha).

IMG_4857Bild på god halväten burgare

Frukostbuffén på hotellet var däremot suverän och värd att läggas på minnet, liksom närheten till äventyrsbadet Rosenlund där Andreas och Elion tog sig ett dopp innan vi åkte vidare under torsdagen. Under tiden tog en trött Neo och jag en runda i närområdet.

IMG_4889IMG_4863 IMG_4869IMG_4875IMG_4879Dag två fortsatte vi norrut och hade då lite mer än halva vägen kvar, drygt fyra timmar om man körde hela sträckan utan stopp. Men ett par stopp blev det allt, ett av dem i Gränna. Obligatoriskt att kolla in godistillverkningen och köpa med sig ett par polkagrisar i varierande smak.

IMG_4897 IMG_4898 IMG_4902

Nästa stopp Norrköping där vi testade sommarbuffén på Pizza Hut. Gott!! I priset ingick mjukglass så Elion vart ju överlycklig. Vit glass är gott vet ni! 😉

IMG_4921 IMG_4941 IMG_4950 IMG_4963IMG_4965Efter Norrköping gjorde vi ytterligare ett stopp inne i Stockholm innan vi kom fram till vårt mål under sen eftermiddag där Eva, Helenas mamma, hade ordnat med tacos till oss alla 🙂

IMG_4994IMG_5006

Facebook
Instagram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *