Sesamknäcke med flingsalt och örter

DSC_8415

Varför gör man inte egna knäckebröd oftare? Det är så himla lätt och blir så mycket godare än de köpta varianterna. Här har jag testat att göra på bara sesamfrö för omväxlingsskull och de blev väldigt goda. Kryddade till dem med flingsalt och italiensk salladskrydda.

DSC_8410

Sesamknäcke med flingsalt och örter

1 plåt

50 g potatismjöl
120 g sesamfrön
30 g rapsolja
200 g kokande vatten
Flingsalt och italiensk salladskrydda

Sätt ugnen på 130 grader, varmluft.

Blanda samman de torra ingredienserna och slå över olja och vatten. Arbeta samman tills du får en ”degklump”.
Kavla eller tryck ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Strö över flingsalt och salladskryddan.
Grädda knäckebrödet ca 85 minuter.

DSC_8402 DSC_8414

Facebook
Instagram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *