Happy Nyår!

img_9776

Haha hittade Neo såhär i morse. Hur söt! Den där pepparkakshatten hänger med överallt.

img_9772

img_9770

Hoppas ni hade ett mysigt firande igår. Jag bytte träningskläderna mot kjol (!) dagen i ära.

Och efter intag av ett halvt ton oxfile, som Andreas tillagade alldeles superb må jag säga, hade vi grannarna över på en liten visit innan vi gick ut med alla barnen klockan åtta och avfyrade ett par raketer (Neo gillar INTE detta kom vi fram till) ( I don’t blame him). Och vår förståndige lille Elion talade om att vi bara får skjuta några små raketer för att inte skrämma djuren för mycket. Helt rätt ♥

Sen blev det läggdags för våra små och Andrea och jag satte på en film. Som jag inte helt otippat somnade till. Ett helt vanligt nyårsfirande i det här hushållet alltså 😉

Nyårsdag

IMG_1001

Nyårsaftons mat det där. Mums! Rostbiff med rotfrukter, smörstekt svamp, rödvinssås och knapriga chips gjorda på grönkål och palsternacka (TIPS TIPS, det måste ni prova!). Om det inte hade varit för att vi nyss ätit middag hade det helt klart vattnats på nytt i munnen på mig haha.

IMG_1017IMG_1022IMG_1025

Idag däremot, på självaste ”Pizzans dag”, skippade vi pizzan helt och hållet och körde på en klassisk krämig köttfärssås. Älskar att även Neo numera kan äta mycket av det vi äter. Man ska bara tänka på att inte salta någonting extra.

Annars har vi haft världens tråkigaste dag. Förutom att plocka undan några julprydnader här hemma har jag hunnit bädda rent i sängarna och slänga in en omgång tvätt. Utöver det har vi suttit på ändan framför TV:n hela dagen. Virkat har jag gjort lite också (många projekt i huvudet just nu). Nyårsdagen är och kommer alltid vara en av årets mest tråkigaste dagar. Tur den kommer först av alla så man får den avklarad liksom 😉

Happy birthday my dear blog

”Gokväll, nypremiär för min blogg! Ett bra sätt att inleda det nya året på tyckte jag. Framför allt eftersom jag velat återuppta bloggandet igen efter ett par års uppehåll. Det får helt enkelt bli mitt nyårslöfte. Jag som annars inte hade tänkt ha något i år.”

5

Så lät början på mitt allra första inlägg här på bloggen. 1 januari 2011, på pricken fem år sedan idag. Happy birthday to me!

gift, yesterday, and today-bild

Och jag har inte ångrat en sekund. Har från tidig skolålder ända fram tills nu alltid älskat att skriva. För mig är detta ett skönt sätt att lätta på hjärtat och lugna tankarna. Men såklart även helt underbart att kunna spara alla fina minnen, roliga saker och andra livsomvälvande händelser på ett och samma ställe.

När jag började skriva här inne hade Andreas och jag precis flyttat ihop, vi hade ännu inte fått barn, vi var inte gifta och vem kunde vetat att det fortfarande skulle vara oss idag, fast tusen gånger bättre. Vi lever ett helt annat liv idag än vi gjorde för fem år sedan. Ett helt fantastiskt, jobbigt, underbart, roligt, komplicerat men fullkomligt älskvärt liv som ingen kan ta ifrån mig ♥ Nu hoppas jag på flera tokigt underbara bloggår framöver!

Nystart

Är det någon som håller på ett nyårslöfte inför 2016 förresten? Jag brukar som sagt inte ha något. Lev livet som det kommer, lyssna på din magkänsla och låt ingen sätta sig på dig. Tre visdomar jag försöker hålla oavsett.

Det här året har jag däremot lovat mig själv något som säkert många andra också har. Att bli kvitt sockerberoendet. Därför startar jag med en sockerfri månad, en detox, sen får vi se hur det ter sig efter det. Jag älskar ju nystarter så därför känns det skitbra att börja just idag, 1 januari. Med start idag blir det alltså inget som triggar igång djävulen i mig. Alla har vi våra beroenden och för mig är det främst hembakade kakor, godis och glass. Är trött på att gå och rota i skafferiet efter en ”nödlösning” och hatar att leva med ett blodsocker som åker berg och dalbana som det gjorde alldeles för ofta i december. Och som den beroendemänniska jag är känns det bäst att sluta tvärt. Så nu kör vi!

Gott nytt år igen vänner! Må 2016 bli som du önskar!

Gott nytt år allesammans!

IMG_0878IMG_0882

Grannarna undrade om vi ville hänga med till Leos Lekland idag, så lite hastigt och lustigt var det just där vi har spenderat några av årets sista timmar. Första mötet med ett bollhav för Neo och Elion fick stolt visa att han kunde åka från de höga rutschkanorna helt på egen hand.

IMG_0956IMG_0887IMG_0892IMG_0884IMG_0885

Efteråt blev det ett efterlängtat besök hos mamma som tyvärr tillfället ligger inne på psykmottagningen. En för henne ”vanlig” biverkning pga den långtidsdepression hon gick in i för flera år sedan 🙁

IMG_0997

IMG_0874

Marschallerna är tända där ute och med 4,5 timme kvar på 2015 förbereder vi nu middagen, rostbiff med rotfrukter och rödvinssås. Och så blir det sånt här (↑↑↑) gott som Andreas och jag stod och gjorde i morse, hemgjorda potatischips, grönkålschips och palsternackschips. Mumma! Klockan åtta börjar Bingolotto och sen får vi se hur länge vi hänger med i den underhållningen haha, i värsta fall får vi sätta igång en film på ”paddan” under tiden 😉

Gott nytt år mina fina läsare!